EL6. Life is On.
En smart eldriven SUV för alla dina aktiviteter och alla faser av livet. Den dynamiska designen på EL6 visar karaktären på den här livsstilsbilen. En mångsidig följeslagare. Där för att utforska livet. Där för att utforska nya upplevelser. Tillsammans med dig.

Energiförbrukning enligt ingenjörsuppskattade kombinerade data:
20,4 - 22,1 kWh/100 km; sammanlagda CO2-utsläpp: 0 g/km*

*Preliminära räckviddsdata. Faktisk förbrukning kommer att
visas efter att certifieringen enligt WLTP är klar.

Imponerande kraftfull

Exterior

Imponerande
kraftfull

EL6 är uppdaterad med en ännu mer ren,
raffinerad och progressiv utofrmning som
uttrycker det senaste designspråket från NIO

Med breda axlar och en snäv midja har bilkonceptet EL6 en progressiv profil och stark karaktär. Den låga hjulbasen och det korta överhänget lägger grunden för en dynamisk plattform som uttrycker bilens kraft och sportiga karaktär.

4.854mm

Längd

1.995mm

Bredd

1.703mm

Höjd

2.915mm

Hjulbas

Design för AD

Design för AD

Framtiden är här. Design med helt integrerad teknik som gör varje dag bättre. Det finns en watchtower-sensor integrerad i taklinjen, komplett med LiDAR. Frontpanelen har X-Bar-design i synonym med NIO:s design-DNA.

Strömlinjefor
made
dörrhandtag

Kapacitiva släta dörrhandtag och mjukstängande dörrar gör in- och urstigningen lika enkel som snygg.

Strömlinjefor
made fönster

The side windows are flush with the B and C pillars to create a continuous and pure surface.

Dold bakre
vindrutetorkare

Den bakre vindrutetorkaren är integrerad i spoilern för perfekt sikt bakåt och en minimalistisk, klassisk design.

Skulpturerad och uttrycksfull Lampor tänds, huvuden vänds

Double-Dash-varselljus, Smart Matrix-strålkastare och luftridåer ger perfekt harmoni.Sidoblinkersen under sidospegeln är specialdesignade och helt osynliga tills du behöver dem.

Smarta ljus, säkra resor

Smarta ljus, säkra resor

Smart Matrix-strålkastarna har flera inbyggda lysdioder i mikronstorlek med hög ljusstyrka. Alla kan styras oberoende av varandra för en exakt ljuskontroll med automatisk anpassning av strålkastarna efter vägförhållandet.

Adaptivt helljus
illumiBlade-baklyktor

illumiBlade-baklyktor

De slimmade illumiBlade-baklyktorna och mittbromsljuset på den skulpturala bakvagnen gör bilen till en omisskännlig NIO.

Uttryck dig i färg

10 exteriörfärger inspirerade av olika himlar världen över, där en av färgerna är exklusiv för EL6. Galaxy Shadow.

Uttryck dig i färgGalaxy ShadowCloud WhiteStratosphere BlueAirspace BlueSouthern StarSunlight GoldLuminous OrangeArctic GreenStar GrayDeep Black

Galaxy Shadow

Det enkla är det nya sofistikerade

Interior

Det enkla är det
nya sofistikerade

Interiören för tankarna till ett öppet och ombonat vardagsrum. Innertaket är upplyst av det vidsträckta öppningsbara panoramasoltaket i glas. Den ger en extremt stor dagsljusyta på 1㎡ och har en öppningsbar längd på upp till 707 mm. Du får in hela omvärlden i kupén och får en bilresa med en känsla av ljus och glädje.

EL6 presenterar 4 interiörteman inspirerade av naturliga jordfärger: Onyx Black, K2 Gray, Sepia Brown, och ett helt nytt exklusivt tema, Warm Gravel.

EL6 presenterar 4 interiörteman inspirerade av naturliga jordfärger: Onyx Black, K2 Gray, Sepia Brown, och ett helt nytt exklusivt tema, Warm Gravel.Warm GravelSepia BrownK2 GrayOnyx Black

Warm Gravel

Polerad och praktisk

Ren estetik, progressiva funktioner – varje yta är ändamålsenligt utformad. Form och funktion – här får du båda delar.

Utforska interiörmaterial
Osynliga smarta luftventiler Ventilationsöppningarna är sömlöst integrerade för att ge ett renare visuellt intryck och skapa magiska upplevelser.

Osynliga smarta luftventiler Ventilationsöppningarna är sömlöst integrerade för att ge ett renare visuellt intryck och skapa magiska upplevelser.

Tonad inredning Inredningen med metallic-effekter och fina satinstrukturer understryker den sofistikerade känslan i kupén. Materialen är ansvarsfullt anskaffade och håller fantastisk kvalitet.

Tonad inredning Inredningen med metallic-effekter och fina satinstrukturer understryker den sofistikerade känslan i kupén. Materialen är ansvarsfullt anskaffade och håller fantastisk kvalitet.

Trådlös laddning Små bekvämligheter blir viktiga när man lever med dem varje dag. Med hjälp av den trådlösa laddningsplattan på 40 W, placerad intill föraren, kan man ladda mobila enheter under resan.

Trådlös laddning Små bekvämligheter blir viktiga när man lever med dem varje dag. Med hjälp av den trådlösa laddningsplattan på 40 W, placerad intill föraren, kan man ladda mobila enheter under resan.

Ultrabekväma komfortsäten

Ultrabekväma komfortsäten

NIO:s egna förstklassiga sätesplattform är designad för att perfekt dämpa där det behövs som mest stöd, vilket ger en bekväm och hälsosam hållning. Framstolarna, certifierade av den tyska föreningen Aktion Gesunder Rücken, är skapade för bekväma upplevelser vid daglig pendling och långturer.

Oändligt konfigurerbara,
skräddarsydda bara för dig

Framsätena har 20-vägsjustering så att sittupplevelsen kan skräddarsys för personer av olika längd och kroppstyp.

Premiumurvalet för din medpassagerare

Andra generationens loungesäte ger användaren en högre nivå av avkoppling och lugn. Med trezonsuppvärmning för ryggstödet, sitsen och benstödet och 22-vägsjustering är användaren bara en touch bort från lugnet i loungeläget och lutningsläget.

3-delat loungeset

Rymliga baksäten, Ultimat komfort

EL6 är designad med gott om plats och en oöverträffad bredd på 1 538 mm, även med tre passagerare bak. Ytorna runt passagerarna är mjukt inklädda och den långa sitsen ger suverän komfort. Ryggstöden är eljusterbara så att användare bak får samma avslappnade och bekväma upplevelse.

Rymliga baksäten, Ultimat komfort
Flexibel förvaring

Flexibel förvaring

Passar för dina äventyr

Explore More

Ultimat mångsidighet, redo att utforska världen

Och med den elektriska dragkroken som tillval kan EL6 dra lätta släpvagnar med en vikt på upp till 1 200 kg.
Takräcken är subtilt integrerade i taklinjen för att ge en diskret och samtidigt kraftfull lösning för att bära utrustning som takboxar. Med en lastkapacitet på upp till 75 kg kan EL6 transportera all sportutrustning som behövs för dina äventyr.
Ultimat mångsidighet, redo att utforska världen

Digital Experience

Second-Generation Digital Cockpit

Den andra generationens digitala kupé från NIO är utrustad med Banyan, den andra generationen av NIO:s smarta digitala system, som ger större AI-datakraft och snabbare grafik- och multimediabearbetning än någonsin tidigare.

Den 12,8-tums högupplösta AMOLED-mittskärmen har en central plats i kupén.
Den 12,8-tums högupplösta AMOLED-mittskärmen har en central plats i kupén. Pekskärmen svävar graciöst över mittkonsolen och är intuitivt utformad så att du enkelt kan välja och justera en mängd funktioner och alternativ.
Bakre HDR-kontrolldisplay
Bakre HDR-kontrolldisplay Tekniken är inte begränsad till framdelen. På baksidan styr 6,6-tums HDR-kontrolldisplayen funktioner som den bakre luftkonditioneringen, baksätets placering, värme, ventilation och massage samt mediaspelaren.
NOMI
NOMI är din digitala röstassistent. NOMI drivs av de kraftfulla databearbetningsmöjligheterna i bilen, lär sig ständigt nya saker och får fler förmågor.
Förbättrad Head Up-display
Förbättrad Head Up-display Den förbättrade Head Up-displayen har en 9,3-tums bild som projiceras i förarens siktfält och ger all viktig väginformation, vilket minskar behovet för föraren att vända bort uppmärksamheten från vägen. Med 260 000 färger, smart styrning av bakgrundsbelysningen och justerbar bildhöjd, är Head Up-displayen ett utmärkt stödverktyg vid daglig körning.

PanoCinema

Skäm bort dig själv med en uppslukande ljud- och bildupplevelse.

Vattenfall,
omgivande
belysning

Kupén i EL6 är vackert inredd med en genomgående mjuk belysning. Välj mellan 256 färgalternativ och 10 färgteman samt lugnande andnings- och rytmiska effekter som ger resan en smakfull stämning.

7.1.4 Surround-
ljudsystem

Surround-ljudsystemet har 23 högtalare med en uteffekt på 1 000 W, omsorgsfullt utplacerade i kupén för en kittlande ljudupplevelse. Dolby Atmos- och Dirac Pro-ljudalgoritmer lyfter dynamiken i lyssningsupplevelsen ytterligare och presenterar musiken på det sätt som artisten själv avsåg.

Född med hög prestanda

Performance and Security

Född med hög
prestanda

Nästa generations högeffektiva smarta elektriska drivsystem
från NIO är utrustad med en SiC-strömmodul och har en
induktionsmotor på 150 kWfram och en permanentmagnetmotor
på 210 kW bak för att optimera bilens energiförbrukning.

529km

WLTP *

4,5s

0-100 km/h **

34,5m

100-0 km/h **

0,25

Cd

*Räckvidden simuleras med ett 100 kWh-batteri. "*Preliminära data. Slutlig certifiering väntar."
**"Accelerations- och bromsspecifikationerna är baserade på tekniska testresultat. Dessa kan variera beroende på olika vägtyper, väder och vägförhållanden, batterinivå, lastning och däck, och används därför endast för referensändamål."

Robust aluminiumkarosskonstruktion

Karossen i EL6 har en höghållfast stål-aluminiumhybridkonstruktion och är utformad för att uppfylla de krävande femstjärniga EURO NCAP-standarderna. Aluminium-megagjutningsteknik används för det bakre golvet och både C- och D-stolparna, vilket minskar karossmassan med 30 %. Detta ger en lättare men starkare konstruktion och större utrymme för passagerarna.

Robust aluminiumkarosskonstruktion

NIO Högpresterande 4-kolvsok

De egenutvecklade bromsoken är gjutna i ett enda aluminiumstycke. De är 10 % styvare och 25 % lättare med lägre ofjädrad massa, högre bromslinjäritet och snabbare reaktionstider.

NIO Högpresterande 4-kolvsok

Enastående chassiprestanda

EL6 har 9 körlägen, inklusive 5 grundläggande och 4 scenariobaserade lägen.

Sport+*

Det ultimata fokuset på prestanda. 0–100 km/h på 4,5 sekunder

NIO Assisted and Intelligent Driving (NAD)

NIO Assisted and Intelligent Driving (NAD)

Att göra fordonet till ett säkert och fritt mobilt boende är vår vision. NIO har byggt upp fullstack-NAD-kapaciteten med perceptionsalgoritmer, lokalisering, kontrollstrategi och plattformsprogramvara som utvecklats internt. NAD kommer successivt att täcka användningsområden för motorvägar, stadsområden, parkering och batteribyte för att möjliggöra en säkrare och mer avkopplande intelligent körupplevelse från punkt A till punkt B.

AQUILA

AQUILA

NIO Aquila Super Sensing har 33 högpresterande sensorenheter, inklusive en LiDAR med ultralång räckvidd och hög upplösning, sju högupplösta 8 MP-kameror, fyra 3 MP-ljuskänsliga surround-kameror, ett ADMS (Advanced Driver Monitoring System), fem millimetervågsradar, 12 ultraljudssensorer, GPS, IMU och HOD. Med uppfattningsfusion omdefinierar NIO Aquila standarden för sensorsystem för autonom körning på produktionsmodeller.

Användar fördelar för alla order köp

Som användare får du 2 serviceavgiftskuponger per månad. Kuponger kan sparas och är giltiga i 24 månader. Kuponger kan användas globalt. Utdelnigen av kuponger till användare kommer att starta efter att den kostnadsfria bytesperioden är slut

20% rabbat på hemmaladdar kommer att appliceras automatiskt.

5 års garanti och vägassistans

10,000 points för nya användare
12,000 points för nya användare med inbjudningskod

Användare får en gratis kabel typ-2 (22kW) och en gratis portabel kabel vid köp

*1 Vissa av funktionerna kanske inte är tillgängliga direkt när bilen levereras. Dessa funktioner görs gradvis tillgängliga via Firmware-Over-The-Air.

*2 NAD i beskrivningen är endast för förarassistans och kan inte helt ersätta förarkontroll eller hantera alla möjliga trafik-, väder- och vägförhållanden. Föraren måste vara uppmärksam vid behov och, beroende på omgivningen, ingripa i god tid eller ta kontroll. NAD bör användas med försiktighet i situationer med komplex trafik, dåligt väder eller särskilda vägförhållanden.

*3 Med en bil utrustad med ett 100 kwH-batteri. Preliminära data. Slutlig certifiering väntar. Accelerationsspecifikationerna är baserade på tekniska testresultat. Dessa kan variera beroende på olika vägtyper, väder och vägförhållanden, batterinivå, lastning och däck, och används därför endast för referensändamål.

*4 Video visar specialutrustning.

*5 Video visar utrustning som inte finns tillgänglig i EU.

*6 Bilder visar utrustning som inte finns tillgänglig i EU.

*7 Beskrivningarna är baserade på EL6 med vissa konfigurationer. Beroende på olika versioner är vissa konfigurationer inte utrustade eller tillhandahålls som tillval.

*8 Vissa konfigurationer är inte standard när fordonet rullar ut från produktionslinjen, men finns som tillval.

*9 Det faktiska produktionsfordonet kan skilja sig från de konfigurationer som nämns ovan och på bilderna. Därför ska den information som publiceras vid orderbekräftelsen gälla.